Ademwijzertraining – Stressreductie

REGELMATIG DE STRESS DOORBREKEN

Hoe hoog is je stressniveau op dit moment? Misschien tijd om even een kopje thee te drinken en alles los te laten? Of even letterlijk het tempo eruit te halen door heel, heel langzaam te lopen? Misschien een 5 secondenbreak? Of jezelf trakteren op een hele oefening van 20 minuten?

DE BESTE HEELMEESTER: DE NATUUR

Het schijnt dat ons DNA maar heel weinig verschilt van onze voorouders, Jagers & Verzamelaars. Ga (elke dag?!) lekker wandelen, fietsen of zwemmen. Door de neus in- en uitademen. Als dat laatste moeilijker gaat het tempo wat lager. Na thuiskomst even enkele minuutjes zitten (met een kopje thee?) om de ademhaling weer tot rust te laten komen voor je aan de volgende activiteit begint. Een hele oefening doen kan natuurlijk ook.

JE BETER MOGEN VOELEN CHALLENGE

Het is natuurlijk heel mooi dat je je lichaam ondersteunt met een hogere zuurstofopname (lager ademvolume) en een betere ontspanning. Je versterkt daarmee het zelfgenezend vermogen waardoor in de komende tijd (de rest van je leven) klachten verminderen of minder erg zijn.

Nu komt de uitdaging. De meeste mensen die ons bezoeken zijn doorzetters die soms wat te gemakkelijk over hun grenzen gaan en vaak ook gevoelig zijn voor vragen en behoeften vanuit de omgeving (vraag je soms af: ben ik alleen verantwoordelijk?)
Probeer in de komende tijd (eh…de rest van je leven…) voldoende onderbrekingen in te bouwen met ontspanning en opladen (bv. natuurbeleving, wandelen, fietsen, zwemmen). Ook als je je al beter voelt als voor de training. De batterij mag best 95% opgeladen worden. Anders zak je voor je het weet weer terug naar 50%! De vraag is dus: mag ik me ook ontspannen of opladen als ik me al beter of zelfs goed voel, of is (met enige druk) mijn to-do-lijstje afwerken toch belangrijker dan mijn gezondheid?

Neem de tijd voor je gezondheid!

error: Content is protected !!