Energetische Atlascorrectie

Waarom een energetische Atlascorrectie?

De Atlas is de eerste nekwervel waarop de schedel rust en waaraan de rest van de wervelkolom is opgehangen. Het blijkt echter dat de Atlas veelal niet in de juiste positie staat. Dit kan een negatief effect hebben op iemands houding en kan spierspanning, vermoeidheid en gezondheidsklachten veroorzaken. De diepere oorzaak komt uit het voor-geboortelijke en de aangeboren scheefstand van de Atlas heeft ons in onze ontwikkeling als mens lange tijd beperkt. Nu is de tijd aangebroken dat wij hierin een volgende stap kunnen gaan zetten en een gecorrigeerde Atlas maakt dat we, naast een betere fysieke balans, beter in verbinding met ons (hogere) zelf kunnen zijn. 

De fysieke effecten
Door de scheefstand van de Atlas gaat het lichaam compenseren. Bepaalde spieren moeten daardoor harder werken terwijl andere spieren te slap worden en er op een verkeerde manier druk op de (tussen-)wervels komt te staan. Hierdoor kunnen uiteenlopende gezondheidsklachten ontstaan. Het kan daarbij gaan om spier- en gewrichtsklachten, houdingsproblemen en aandoeningen aan de wervelkolom maar ook bijvoorbeeld om bepaalde gevallen van tinnitus en ademhalingsproblemen. Ook kun je je voorstellen dat een scheefstand van de Atlas een negatief effect heeft op de communicatie van de zenuwbanen met de hersenen en in de doorstroming van de bloedsomloop (halsslagaders) naar de hersenen. In het hele systeem werkt een scheefstand van de Atlas namelijk door in de ophanging, balans en controle van de wervelkolom en het skelet en de spieren die dit bij elkaar houden. 

Effecten op andere gebieden
Niet alleen op fysiek niveau kan een scheefstand van de Atlas problemen geven, ook op mentaal, emotioneel en spiritueel gebied kan dit het geval zijn. Een algeheel stressgevoel, (chronische) vermoeidheid of uitputting, constante onrust in het lichaam of drukte in het hoofd, maar ook onzekerheid, depressiviteit, eenzaamheid en een onwerkelijk gevoel ervaren of een gevoel ‘niet te weten wat je bestemming is’, kunnen hieruit voortkomen. Want doordat het lichaam steeds bezig is om de slechte balans te compenseren, blijft er minder (levens-)energie over voor leren, beleven en het ervaren van levensvreugde. 

Een nieuwe balans
Met de energetische Atlascorrectie ontstaat er een nieuwe balans. En hoewel er vaak al direct een positief effect van de behandeling merkbaar is, kan het volledige herstel op alle niveaus wel meerdere maanden tot een jaar duren. Effecten die mensen vaak meteen na de behandeling waarnemen zijn: een gevoel anders op je benen te staan, zichtbare en voelbare rechtere houding, emotionele ontlading, een algeheel gevoel van ontspanning.
Door de energetische Atlascorrectie zal je lichaam gaandeweg steeds minder energie nodig hebben voor compensatie en zal het steeds meer gaan functioneren vanuit ontspanning. Herstel vind plaats, ook in de diepere lagen. En dan komt er weer energie vrij voor inspiratie, een betere focus en leven vanuit je bestemming. Maar zoals gezegd: dit proces kan maanden duren.

Bij kinderen zie je vaak dat door de Energetische Atlascorrectie bijvoorbeeld het leren, het gedrag, de concentratie en het sociaal vermogen positief beïnvloed wordt. Hoe mooi is het wanneer een kind zich, zonder alle stressfactoren die door een scheve Atlas kunnen ontstaan, ten volle kan gaan ontwikkelen! Reden te meer om samen met je kind(eren) voor een Energetische Atlascorrectie langs te komen.

 

Wat houdt een behandeling in?

De behandeling begin ik met het vaststellen van een eventueel beenlengteverschil. Dit is een indicatie dat de atlas scheef staat. Het beenlengteverschil kan variëren van enkele millimeters tot enkele centimeters. Vervolgens voel ik in de nek om de stand van de Atlas te bepalen. Dan voer ik de energetische Atlascorrectie uit.  Daarna check ik of het beenlengteverschil verdwenen is. 
Na de Atlascorrectie voer ik nog een harmonisatie uit om te zorgen dat jouw systeem zich beter kan aanpassen aan de nieuwe situatie. De veranderingen in je lijf en in je leven die door de energetische Atlascorrectie gaan plaatsvinden, kunnen hierdoor makkelijker door je systeem verwerkt worden.
Wanneer de Atlas eenmaal recht staat, is dat voor de rest van je leven.

De energetische Atlascorrectie is een handeling die een verandering in jouw energetisch veld teweeg brengt. Er vind dus geen fysieke, manuele behandeling van de nek plaats! En hoewel ‘energetisch’ misschien vaag klinkt, of als iets ‘spiritueels’, is het gewoon een gegeven dat wij mensen, naast een fysiek lichaam, ook een energetisch veld om ons heen hebben. Te vergelijken met een computer (het lichaam) waarop je informatie kunt zien die ‘in de cloud’ (het energetisch veld) te vinden is. De behandeling is erop gericht om de juiste informatie ten aanzien van de stand van de Atlas door te laten komen.

Na een week of 6 hebben we even telefonisch contact over hoe het gaat. Het proces van herstel kan eventueel extra ondersteund worden met Body Stress Release. Hiervoor kun je dan aparte afspraken maken.
(Wanneer je te ver weg woont van Deventer, raad ik je aan om hiervoor bij jou in de buurt een BSR behandelaar op te zoeken of naar een andere therapeut naar eigen keuze te gaan. Hierbij kun je denken aan Osteopathie, Cranio Sacraal, Shiatsu, Holistische massage, etc. Belangrijk hierbij is dat er op generlei wijze druk of kracht op de nek of wervelkolom uitgeoefend wordt! Het lichaam herstelt van binnenuit en heeft hierin geen ‘sturing’ nodig, alleen ondersteuning.)

 

Wat kost een energetische Atlascorrectie?

De Energetische Atlascorrectie bestaat uit één consult met daarna (na 2 weken) een telefonische check waarin we kijken wat de Atlascorrectie teweeg heeft gebracht en op welke termijn er nog een BSR consult nodig is. Na een aantal weken is het goed om voor één of meerdere BSR consult(en) langs te komen om het lichaam te ondersteunen in het loslaten van de oude patronen en het opbouwen van een betere houding. De kosten zijn (eerste consult en telefonische check):

Volwassenen: € 75,- 
Kind 12 tot 18 jaar (middelbare school): € 65,-
Kind (1,5 jaar t/m groep 8): € 55,-
Baby (tot 18 maanden): € 30,-
Moeder en baby: een baby krijgt de Energetische Atlascorrectie gratis wanneer de moeder ook voor een energetische Atlascorrectie komt.

Vervolgconsulten BSR: 60,- euro per consult.

Spreekt het je aan? Neem dan contact met mij op: 06 28 399355 (bel of app) of mail: ms.scheffer@kpnmail.nl

error: Content is protected !!