Over ons

drs. Marc Scheffer
Buteyko Ademtherapeut & Mindfulness trainer (MBSR, cat. 1)
M 06 170 190 68 – info@ademwijzer.nl

Werk: Universitair onderzoeker, Loopbaanbegeleider & Outplacement adviseur, Buteyko ademcoach sinds 2010.
Opleiding: VWO, Culturele Antropologie, afgestudeerd in de richting Sociale Wetenschappen (met Geestelijke gezondheidszorg), Lichaamswerk (IT Zutphen), Buteyko Academie, Mindfulness trainer categorie A bij Instituut voor Mindfulness (eerste instituut in Nederland).
Vrijetijd: Gezinsleven, klassieke muziek, (funk)jazz, fietsen, wandelen en natuurfotografie.

Mathilde Scheffer-Holzapfel
Body Stress Release practitioner, Buteyko ademtherapeut & Matrix coach
M 06 28 399 355 – info@bsr-deventer.nl

Werk: 15 jaar Vrijeschool leerkracht, Buteyko ademcoach sinds 2010, Body Stress Release practitioner sinds 2015, Matrix coach.
Opleiding: Stichtse Vrijeschool Zeist, Conservatorium schoolmuziek en dwarsfluit, Hogeschool Helicon (PABO Vrijeschool), Intuïtieve Trainingen Zutphen (lichaamswerk), Buteyko Academie, Body Stress Release Academy Europe, Touch of Matrix (healing), Matrixmethode instituut.
Vrije tijd: Gezinsleven, tai chi, klassieke muziek, wandelen, fietsen.

Eigen ervaring met hyperventilatie en stressklachten

Door een tweejarige opleiding lichaamswerk maakten wij in 2004 kennis met hoe je je lichaam diep kunt ontspannen en mentale stress kunt loslaten. Dit betekende voor Marc de eerste verbetering van jarenlange angstklachten die waren ontstaan na een acute hyperventilatie-aanval in een kermis attractie en bovenin de Domtoren van Utrecht toen op dat moment de klokken begonnen te luiden. Marc had toen al last van chronische bronchitis en psoriasis.
Mathilde had jarenlang last van holte ontstekingen, vermoeidheidsklachten en raakte door negatieve werkervaringen Burn-out met o.a. hyperventilatie aanvallen als gevolg.
Bij toeval kwamen we een boekje tegen over Buteyko ademtherapie en zo maakten we kennis met de technieken ontwikkeld door de arts Buteyko, waarmee we onszelf weer op de rit kregen. We combineerden de Buteyko oefeningen met ontspanningstechnieken uit het lichaamswerk en Mindfulness. Ook pasten we onze voeding aan en verbeterde ons bewegingspatroon. Het resultaat is nu dat we over het algemeen prima in ons vel zitten en al deze ervaring in onze rugzak hebben, waarmee we anderen kunnen helpen!
Het doorgeven van wat wij hebben geleerd over het in balans houden van het lichaam (en de geest) in deze voor iedereen stressvolle samenleving, is onze missie geworden. We zijn dankbaar dat wij sinds april 2010 een full-time praktijk mogen voeren en al heel veel mensen hebben mogen helpen. (Lezen wat deze mensen aan de training hebben gehad? zie ervaringen).

Wie komen er in onze praktijk?

In de praktijk begeleiden we zowel volwassenen (oudste was 93), maar ook kinderen vanaf 5 jaar. Cursisten hebben een heel diverse achtergrond en leef- en werksituatie. Voor bepaalde doelgroepen hebben we daarom aparte sites: voor het onderwijs is dat www.vitaalvoordeklas.nl en voor het bedrijfsleven is dat www.ademwijzerinbedrijf.nl.


Naast het behandelen van ademhaling en stress-gerelateerde klachten kun je bij Mathilde ook terecht voor Body Stress Release. Een techniek die het lichaam helpt spanningsvrij te maken. Mensen met rug- en nekklachten, hoofdpijn, te hoge spierspanning, etc. hebben veel baat bij deze methode. Bij beiden kun je ook terecht voor persoonlijke coaching.

error: Content is protected !!