Over ons

Onze visie

In onze praktijk begeleiden wij mensen op hun pad naar een betere gezondheid. Daarbij werken we vanuit de visie dat het lichaam in principe alles in huis heeft om zichzelf gezond te houden maar dat stress ervoor kan zorgen dat de toegang daartoe geblokkeerd kan raken.

De verschillende methodes die wij bieden zijn erop gericht om de systemen die in het lichaam geblokkeerd zijn geraakt weer vrij te maken, waardoor ze weer optimaal kunnen functioneren en lichaam en geest meer in balans komen.

Onze ambitie

Wij worden enthousiast van het werken met mensen en iedere persoon die we hebben kunnen helpen, motiveert ons weer meer. Individuele begeleiding vinden we belangrijk en is voor ons de basis van waaruit we werken. Mensen zien, erkennen in hun worsteling naar een betere gezondheid en met de juiste technieken, visie en vertrouwen ondersteunen, geeft ons voldoening.
Daarnaast worden we ook enthousiast van het op een bredere manier uitdragen van de visie die we langzamerhand over gezondheid hebben ontwikkeld. Wellicht omdat Mathilde uit het onderwijs komt en Marc socioloog is, blijft bij ons de drang groot om op een praktische wijze door te geven wat wij hebben geleerd over ‘het in balans houden van het lichaam in deze voor iedereen stressvolle samenleving’. In 2014 verscheen ons boek ‘Ademhaling als Medicijn’ over de invloed van stress op de ademhaling en wat dit voor je systeem betekent. We geven graag binnen bedrijven en instellingen voorlichting over ademhaling en stress. Want vooral ten aanzien van de ademhaling zijn er nog een hoop misverstanden over de werking van de ademhaling. Onze ambitie is dan ook om hier in Nederland de brede bekendheid aan te geven die het verdient. Iedereen zou moeten weten hoe het echt zit met ademhaling en stress!

Onze praktijk

In april 2010 startten wij samen met onze praktijk voor Buteyko ademtherapie. In 2014 begon Mathilde aan haar opleiding voor Body Stress Release in Engeland en in het voorjaar 2015 opende zij hiermee haar eigen praktijk waarna nog de opleiding tot  MatriX coach (2020) volgde. In 2022/2023 is zij begonnen aan de opleiding Regenesis healing (Robert Rasmussen). Marc volgde in 2019 de opleiding tot Mindfulness trainer en in 2022 deed hij de Epiphora opleiding. Beide hebben we ook een opleiding medische basiskennis gedaan en zijn we aangesloten bij het CAT (Collectief Alternatief Therapeuten).

drs. Marc Scheffer
Buteyko Ademtherapeut, Epiphora therapeut & Mindfulness trainer (MBSR, cat. 1)
M 06 170 190 68 – info@ademwijzer.nl

Werk: Universitair onderzoeker, Loopbaanbegeleider & Outplacement adviseur, Buteyko ademcoach sinds 2010.
Opleiding: VWO, Culturele Antropologie, afgestudeerd in de richting Sociale Wetenschappen (met Geestelijke gezondheidszorg), Lichaamswerk (IT Zutphen), Buteyko Academie, Mindfulness trainer categorie 1 bij Instituut voor Mindfulness.
Vrijetijd: Gezinsleven, Klassieke muziek, (Funk) Jazz, Fietsen, Wandelen, Natuurfotografie, Mediteren, Schrijven.

Mathilde Scheffer-Holzapfel
Body Stress Release, Matrix coaching, Regenesis healing, Buteyko ademcoach
M 06 28 399 355 – info@bsr-deventer.nl

Werk: 15 jaar Vrijeschool leerkracht, Buteyko ademcoach sinds 2010, Body Stress Release practitioner sinds 2015, Matrix coach sinds 2012, Regenesis healer in opleiding sinds 2022.
Opleiding: Stichtse Vrijeschool Zeist, Conservatorium schoolmuziek en dwarsfluit, Hogeschool Helicon (PABO Vrijeschool), Intuïtieve Trainingen Zutphen (lichaamswerk), Buteyko Academie, Body Stress Release Academy Europe, Touch of Matrix (healing), Matrixmethode instituut (coaching), Quantum academy.
Vrije tijd: Gezinsleven, Biodanza, Meditatie, Koken, Klassieke muziek, Jazz, Natuur, Wandelen, Fietsen.

Eigen ervaring met hyperventilatie en andere stressgerelateerde klachten

Door een tweejarige opleiding lichaamswerk maakten wij in 2004 kennis met hoe je je lichaam diep kunt ontspannen en mentale stress kunt loslaten. Dit betekende voor Marc de eerste verbetering van jarenlange angstklachten die waren ontstaan na een acute hyperventilatie-aanval in een kermisattractie en bovenin de Domtoren van Utrecht toen op dat moment de klokken begonnen te luiden. Marc had toen al last van chronische bronchitis en psoriasis.
Mathilde had jarenlang last van holte ontstekingen, vermoeidheidsklachten en raakte door negatieve werkervaringen Burn-out met o.a. hyperventilatie aanvallen als gevolg.
Bij toeval kwamen we een boekje tegen over Buteyko ademtherapie en zo maakten we kennis met de technieken ontwikkeld door de arts Buteyko, waarmee we onszelf weer op de rit kregen. We combineerden de Buteyko oefeningen met ontspanningstechnieken uit het lichaamswerk en Mindfulness. Ook pasten we onze voeding aan en verbeterde ons bewegingspatroon. Het resultaat is nu dat we over het algemeen prima in ons vel zitten en al deze ervaring in onze rugzak hebben, waarmee we anderen kunnen helpen!
Daarna volgden nog vele andere opleidingen en veel studie over hoe het lichaam onderstress (niet!) functioneert. Het doorgeven van wat wij hebben geleerd over het in balans houden van het lichaam (en de geest) in deze voor iedereen stressvolle samenleving, is onze missie geworden. We zijn dankbaar dat wij sinds april 2010 een full-time praktijk mogen voeren en al heel veel mensen hebben mogen helpen. (Lezen wat deze mensen aan de training hebben gehad? zie ervaringen).